Om mig

276.jpg

Jag är född 1957 och bor i Stockholm/Årsta. Är psykolog till yrket och arbetar med dialektisk beteendeterapi (DBT) inom barn o ungdomspsykiatrin. En dag per vecka försöker jag ägna helt åt att måla. Jag har alltid gillat att uttrycka mig i bild och form och har målat akvarell sedan början av 90-talet. Jag har gått akvarellkurser under flera år för konstnären Peter Sager. Peter och min syster Ylva som även hon är konstnär ger tillsammans kurser i akvarell, akryl och gouache i Björkhagen (se Sagers Atelje: sager.se). Andra jag gått på kurs för har bla varit Lars Holm (akvarell) och Karl Mårtens (tusch).

Jag har haft ett par utställningar, bla på Galleri Greger på Hornsgatspuckeln. Jag gillar akvarellen för att den är oberäknelig att jobba med. Jag målar gärna snabbt och ser vad som händer på pappret i stunden och försöker ta vara på det slumpmässiga som uppstår om det känns intressant eller spännande. Så mitt måleri handlar mycket om slump, närvaro och intuition. Motivet är av mindre intresse, men ofta är det något landskap som inspirerar mig, från en bild eller ett minne. Jag tecknar även en del, ibland med tusch. Har även målat lite akryl med "akvarellteknik" som ger liknande möjligheter att måla snabbt och ta vara på det som händer i ögonblicket.

Jag mediterar dagligen och arbetar med mindfulness i mitt yrke som psykolog och DBT terapeut. Meditationen jag utövar har sin grund i Buddhismen som jag började intressera mig för i tonåren och som idag är grunden för min syn på livet, måleriet och tillvaron i stort.